Kognitiv Adfærdsterapi

Hvad er Kognitiv adfærdsterapi?

Som udgangspunkt er kognitiv terapi en forskningsbaseret psykologisk tilgang til psykologiske problemstillinger. I forhold til de fleste andre psykologiske metoder, har vist sig at have en overlegen behandlingseffekt if. mange psykologiske lidelser.

For nuværende anses kognitiv terapi, i Danmark såvel som internationalt, for at være en af de mest effektive psykologiske metoder til behandling af de fleste psykologiske lidelser. Kognitiv terapi er i en kontinuerlig udvikling og der forskes hele tiden i metoder, der kan skabe yderligere optimering af behandlingen.


Kognitiv adfærdsterapi er baseret på ”hjælp-til-selvhjælp”s princippet. Et terapiforløb er derfor altid præget af hjemmeøvelser (redskaber/værktøjer), der bidrager til at transformere de tankemønstre der går umiddelbart forud for situationer/følelser, som du kan opleve som problematiske i dit liv. Tanker har som oftest grobund i ikke-bevidste bagvedliggende antagelser og leveregler, der vil påvirke dine følelser, handlinger og din krop. Hovedformålet for den kognitive terapi er derfor, via en ændring af uhensigtsmæssige tanker, at ændre på uhensigtsmæssige følelser og tilhørende adfærd.

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.