Om psykologerne

Birgitte L. Carlsen​

Autoriseret metakognitiv psykolog

portræt1

Arzo Shahabi

Kognitiv psykolog

Autoriseret metakognitiv psykolog

Birgitte L. Carlsen​

Udbyder metakognitiv terapi (MCT), kognitiv adfærdsterapi (CBT) og mindfulness baseret kognitiv terapi (MBCT). Jeg er uddannet klinisk psykolog fra Københavns Universitet med speciale i metakognitiv terapi, kognitiv terapi og mindfulness.

Jeg har hjulpet mange med depression, angst, stress, spiseforstyrelser, lavt selvværd mv., og har haft mere end 3000 klienttimer. Jeg giver mine klienter nogle velprøvede værktøjer og metoder med hjem.

Jeg har gennem mange års erfaring et godt kendskab til at hjælpe børn og unge med psykiske vanskeligheder, og har haft børn og unge i behandling både individuelt og i grupper rundt om i landet, blandt andet i Hellerup, Lyngby, Odense, Næstved, Nykøbing Falster samt på Bornholm og Amager.

Gennem terapien lærer du at minimere tankemylder, bekymringer og grublerier, så du selv kan bestemme, hvor du ønsker at have dit fokus. Endeløse tankerækker, der ikke fører nogen steder hen, erstattes med ro i hovedet, når vi i terapien sammen går i gang med at ændre din måde at håndtere dine negative tanker på.

Autoriseret metakognitiv psykolog

Arzo Shahabi

udbyder metakognitiv terapi (MCT), kognitiv adfærdsterapi (CBT) og mindfulness baseret kognitiv terapi (MBCT). Jeg er uddannet klinisk psykolog fra Københavns Universitet med speciale i metakognitiv terapi, kognitiv terapi og mindfulness.

Jeg har hjulpet mange med depression, angst, stress, spiseforstyrelser, lavt selvværd mv., og har haft mere end 3000 klienttimer. Jeg giver mine klienter nogle velprøvede værktøjer og metoder med hjem.

Jeg har gennem mange års erfaring et godt kendskab til at hjælpe børn og unge med psykiske vanskeligheder, og har haft børn og unge i behandling både individuelt og i grupper rundt om i landet, blandt andet i Hellerup, Lyngby, Odense, Næstved, Nykøbing Falster samt på Bornholm og Amager.

Gennem terapien lærer du at minimere tankemylder, bekymringer og grublerier, så du selv kan bestemme, hvor du ønsker at have dit fokus. Endeløse tankerækker, der ikke fører nogen steder hen, erstattes med ro i hovedet, når vi i terapien sammen går i gang med at ændre din måde at håndtere dine negative tanker på.

Målet for behandlingen er, at du efter terapiforløbet kommer til at kunne lade dine grublerier og bekymringer ligge, når du ønsker det. Mange siger, at det føles som om, at den buldrende tankerstrøm ikke er til at styre, men det er min erfaring, at de fleste kan lære at kontrollere deres bekymringer og grublerier med de rette kognitive værktøjer.

Kunne du tænke dig at lære, hvordan du skruer ned for bekymringerne og grublerierne, så book en tid hos mig og kom i gang med terapien. Du er altid velkommen til at ringe og få en uforpligtende samtale, for at se, om det er noget for dig.

 

Metoderne jeg anvender, er nogle af de nyeste inden for den psykologiske verden. De er virksomme, velafprøvede og videnskabeligt dokumenterede, men ikke mirakelkure. Og der skal arbejdes både i og udenfor terapirummet.

 

Jeg er opdateret med den nyeste viden og uddannelse, både fra Det psykologiske Institut på Københavns Universitet, samt som en af de få i Danmark med en certificering fra MCT-Institute, Manchester Universitet, i metakognitiv terapi, som er den nyeste retning inden for kognitiv terapi. Samtidig har jeg haft de bedste lærere inden for feltet, har arbejdet adskillige år i Dr. Pia Callesens klinik med metakognitiv terapi, samt fået undervisning af professor Adrian Wells, der har grundlagt metakognitiv terapi.

 

Jeg er certificeret metakognitiv terapeut, og er trænet af nogle af de bedste  indenlandske og udenlandske eksperter samt specialiseret i både metakognitiv- og kognitiv terapi.

Det betyder, at jeg har gode forudsætninger for at hjælpe dig med dine psykologiske problemstillinger. Du kan godt have tillid til, at kvaliteten af behandlingen er høj. 

Derudover har jeg mere end 20 års erfaring med coaching, vejledning og undervisning indenfor det pædagogiske-psykologiske område, en diplomuddannelse i pædagogisk psykologi og en læreruddannelse.

Arbejdserfaring

 • 2019 -
  Psykolog med egen klinik i hjertet af Lyngby, Lyngby Hovedgade 39, 2 th.
 • 2017 - 2019
  Psykolog i Sundhedscenteret Zenliv i Lyngby med egen praksis, hvor jeg udbød metakognitiv terapi, kognitiv adfærdsterapi og mindfulnessbaseret kognitiv terapi.
 • 2015 - 2019
  Psykolog og konsulent i Cektos ved chefpsykolog og specialist Dr. Pia Callesen, phd i metakognitiv terapi. Pia Callesen er både forfatter til bestselleren ”Lev mere tænk mindre” og “Grib livet, slip angsten”.

  Mit fokusområde hos Cektos har været metakognitiv terapi og kognitiv adfærdsterapi. Jeg har haft mange børn og voksne i behandling i både individuel- og gruppeterapi. Endvidere har jeg haft parterapi. Derudover har jeg lavet psykologiske vurderinger, statusattester og udtalelser samt givet supervision.
 • 2000 - 2014
  Vejleder i Adfærd, Kontakt- og Trivsel (AKT-vejleder) for børn i alderen 6 til 15 år, supervisor for forældre og lærere med videre, underviser og koordinator i Furesø kommune.
 • 1993 - 2000
  Underviser i den private og offentlige sektor, primært i København.

Curriculum Vitae

2017

Den 2 årige certificeringsuddannelsen ved MCT-Institute, Manchester. Jeg er certificeret i metakognitiv terapi af professor Adrian Wells fra Manchester Universitet og Hans Nordahl, der begge har været undervisere på MCT-uddannelsen. Adrian Wells er ophavsmand til metakognitiv terapi.

2017

Specialiseringsmodulet i kognitiv adfærdsterapi for psykologer og læger hos Mindwork og Cektos.

2015

Psykolog (cand.psych.) ved Københavns Universitet. Speciale i metakognitiv terapi, kognitiv terapi og mindfulness.

2014

Mindfulnessinstruktøruddannelsen hos autoriseret psykolog Charlotte K. Andersen ved Cektos.

Kognitiv psykolog

Arzo Shahabi

Udbyder Kognitiv Adfærdsterapi, og anvender de nyeste metoder og værktøjer. Jeg er uddannet psykolog (cand.psych.) fra Aarhus Universitet i 2019. Som psykolog er min tilgang et samarbejde med dig, hvor jeg først og fremmest har fokus på at skabe et empatisk rum. Jeg er meget optaget af, at du føler dig tryg og forstået. Derfor vil jeg møde dig med nærvær og rummelighed. Samtidig er det også vigtigt, at du føler, at terapien giver dig nye redskaber, som du kan anvende i dit liv uden for terapirummet.

Nogle mennesker vil gennem terapien opnå forskellige redskaber og metoder, så de selv kan takle udfordringerne her og nu. Andre har måske brug for i et trygt og fordomsfrit miljø at forstå og udforske svære emner eller dykke ned i årsagen til udfordringerne. Jeg har en kognitiv tilgang, men er inspireret af forskellige metoder og terapiretninger. Sammen med dig vil jeg bestræbe mig på at tilrettelægge terapien efter dine ønsker og behov, så du føler, at det giver bedst mulig mening for dig.

Eftersom det er meget vigtigt for mig, at mine klienter har oplevelsen af, at det er dem og deres udfordringer, der er i fokus, samt at de når de rette redskaber, modtager jeg løbende supervision af erfarne psykologer. Dette gør jeg både for at sikre høj kvalitet og for at dygtiggøre mig i feltet, så jeg har den nyeste viden.

 

Jeg tilbyder terapi indenfor følgende emner:

Angst:

Angst er en naturlig reaktion, som vi alle kan opleve. Nogle gange kan den dog blive så overdrevet, at du oplever, at den har overtaget styringen i dit liv. Det er meget vigtigt at angst bliver behandlet i tide, da den ellers kan udvikle sig i en negativ retning. Gennem en kognitiv tilgang, hvor vi fokuserer på, hvordan du oplever angsten, kan du på en effektiv måde tage kampen op mod angsten. I terapien udforsker vi, hvordan angst kan påvirke, hvordan du tænker, føler, handler og reagerer. Gennem terapien vil du lære nye metoder og få redskaber til at håndtere din angst på en hensigtsmæssig måde både nu og i fremtiden.

PTSD:

Angst er også et gennemgående symptom ved PTSD (posttraumatisk stressreaktion). Som navnet antyder, udvikler nogle mennesker angst og ubehag som følge af forskellige former for traumatiske oplevelser. Ved PTSD kan du, udover angsten, fx også opleve søvnbesvær, mareridt eller følelse af enten skyld eller skam. I terapien kan du sammen med mig udforske den traumatiske oplevelse i et trygt rum. Ved at bearbejde traumet, kan du opnå teknikker til at forholde dig til traumet på en måde, så det ikke længere tager magten fra dig.

OCD:

Tvangstanker er noget alle kan opleve. Nogle gange kan tvangstanker opleves så hyppigt og uønsket, at det kan medføre stor angst og ubehag. Det kan fx være tanker ift. hygiejne, sygdom, seksualitet, død mm. Føler du dig fx nødsaget til at bruge forskellige former for tvangshandlinger for at dæmpe ubehaget og samtidig oplever, at angsten ikke bliver mindre, kan det være, at du har OCD. Tvangshandlinger er ofte meget tidskrævende og kan påvirke din hverdag og relationer i negativ retning. Vi kan i terapien, ud fra en kognitiv adfærdsterapeutisk tilgang, behandle din OCD. Sammen kan vi kigge og arbejde på dine tvangstanker og tvangshandlinger samt finde de rette værktøjer til dig, så du kan slippe for den onde cirkel og tage kampen op mod angsten.

Depression:

Hvis du oplever tristhed, træthed, manglende energi, lyst og interesse, kan det være at du lider af en depression. Selvom depression kan vise sig forskelligt fra person til person, er det vigtigt at huske på, at den kan påvirke tanker, følelser, handlinger og livssyn. Det kan være, at du oplever, at dine tanker er negative, oplever manglende selvtillid eller håbløshed ift. forbedring. Men gennem terapien kan vi sammen identificere og undersøge, hvordan adfærd og negative tanker gør, at du føler dig nedstemt og oplever andre depressive symptomer. Her kan vi udforske og anvende metoder for at bekæmpe de depressive adfærdsmønstre samt de negative tanker. Herunder også lære, hvilke faktorer der udløser og vedligeholder dine depressive symptomer, så du kan takle depressive symptomer på egen hånd i fremtiden.

Personlighedsproblematikker:

Uheldige opvækst- og livsvilkår kan have påvirket dit nuværende liv og selvforståelse. Oplever du problemer som for eksempel tomhedsfølelse, følelse af ikke at høre til, intens vrede, velfærdsproblemer eller problemer i forhold til at knytte dig til andre i nære relationer, kan der være tale om personlighedsproblematikker. I terapien kan vi sammen trygt og fordomsfrit udforske og finde kernen i dine udfordringer. Sammen kan vi i terapien bedre forstå dig og finde alternative hensigtsmæssige copingstrategier, som vil hjælpe dig i både dine forhold til andre mennesker, i kærlighed og til bedre at forstå dig selv.

Mellem to kulturer

For nogle kan det medføre udfordringer at leve mellem to kulturer. Hvis dette er gældende for dig kan du opleve, at det svært at navigere mellem to forskellige kulturer eller, at der opstår udfordringer i forhold til din egen identitet og selvforståelse. Vi kan i terapien opsøge svære emner som fx problematikker knyttet til identitet, oplevet diskrimination, religion, kærlighed og kultur samt det at være en minoritet mm.

Derudover arbejder jeg bl.a. følgende emner:

 • Selvværd
 • Bekymringstendenser
 • Personlighedsproblematikker
 • Ung og identitet
 • Skyld og skam
 • Relationelle udfordringer

Sprog:

 • Dansk
 • Engelsk
 • Persisk
 • Pushto/Pashto
 • Dari

Studietilbud:

Psykolog Arzo Shahabi har studietilbud for studerende på videregående uddannelser. Prisen hvis du er udeboende studerende er 790 kr.

 

Læs mere her

Henvisning:

Psykolog Arzo Shahabi har et henvisningstilbud, hvor de første 3 gange koster 650 kr. pr konsultation.

Læs mere her

Arbejdserfaring

 • 2019 -
  Uddannet som psykolog - Aarhus universitet.
 • 2017 - 2019
 • 2015 - 2019
 • 2000 - 2014
 • 1993 - 2000

Curriculum Vitae

2019-

2018-2019

2018-2019

2018

?

Lavt selvværd, angst og depression

Jeg udbyder kognitiv adfærdsterapi, mindfulness, Acceptance and Commitment Therapy (ACT) og Compassion Focused Therapy (CFT). Terapiforløbet udformes og sammensættes ud fra dine individuelle ønsker og behov.

Gennem terapien kan du lære at håndtere svære tanker og følelser på en konstruktiv måde, fremfor eksempelvis at undertrykke eller fortrænge dem. Jeg kan hjælpe dig med at give slip på tankemylder, bekymringstendenser og katastrofetænkning, som ofte er med til at skabe og vedligeholde psykologiske problemstillinger. Det kan være mentalt drænende at føle sig ”fanget” i sit eget tankespind. Vi vil fokusere på at bryde de negative og uhensigtsmæssige tankemønstre, og jeg vil introducere dig for nye redskaber og strategier, som du kan anvende til at opbygge mere hensigtsmæssige mønstre.

Konkret har jeg erfaring med at behandle:

 • Angst
 • Depression
 • Stress
 • Selvværdsproblematikker
 • Perfektionisme
 • Relationelle problemstillinger
 • Traumatiske oplevelser
 • Sorg

Alvorligt syg eller pårørende til alvorlig sygdom

Jeg har et stærkt kendskab til rehabiliteringspsykologi, som er et felt inden for psykologien, hvor man fokuserer på de sociale og psykologiske følger af kronisk eller længerevarende sygdom. Kronisk eller længerevarende sygdom indebærer ofte en pludselig og omfattende livsomvæltning, både for den sygdomsramte og for de pårørende.

Overgangen fra at være rask til at være syg kan være vanskelig at håndtere, idet sygdommen ikke blot rammer ens krop men også ens liv og identitet. Massivt kontroltab, forandringer i ens selvbillede, forandringer i de ”roller”, som man plejer at have i familien eller parforholdet, samt sorg over tabet af det liv, man kendte før sygdommen, er eksempler på ofte fremtrædende problematikker, som jeg kan hjælpe dig/jer med at tage hånd om

Curriculum Vitae

2019-

Kognitiv Psykolog Lyngby

2016-2019

Forskningsassistent på FOCUS-projektet

2017-2017

Hvidovre & Valby

2016-2017

Individuel terapeut hos Frit Sind. Medforfatter på Frit Sinds dagbogshæfte.

2016-2017

Forskningsassistent hos WARM projektet.

2016-2016

Center for Angst

?

Psykolog (cand.psych.) fra Københavns Universitet med speciale i jalousi.

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.